Connect to innovate: elkaar ontmoeten in tijdperk van digitale transformatie

Rob van der Marck

“De mens is niet gemaakt om te veranderen”. Trendwatcher Richard van Hooijdonk speelde advocaat van de duivel tijdens zijn inspirerende keynote. De bijna 1.500 bezoekers van connect to innovate dachten daar toch nét even anders over. Zij omarmden 3 en 4 oktober de nieuwste technologische trends en IT-toepassingen tijdens het kennisevenement dat gebruikersvereniging VNSG samen met SAP organiseerde.

Van drijven op data naar een datagedreven CFO

Bart van Onzen | Finance

Organisaties hebben het verzamelen van informatie tot ware kunst verheven. Daardoor drijven ze nu veelal op een overweldigende oceaan aan data, wat hen niet heel flexibel maakt. De komende vijf jaar zijn we getuige van een koerswijziging; we gaan data écht in ons voordeel laten werken. Zo kunnen we de overstap maken van drijven op data naar een wendbare, datagedreven organisatie. Daarin is een hoofdrol weggelegd voor de CFO.

Delaware plukt vruchten van SAP S/4HANA Cloud

Jan-Bernard Blaas | IT

Delaware had vorig jaar een primeur: de IT-dienstverlener stapte als eerste in Nederland over op SAP S/4HANA Professional Services Cloud. Inmiddels is het bedrijf een half jaar wereldwijd ‘live’. Tijd om de balans op te maken. Hoe bevalt de nieuwe werkwijze?

Ruim baan voor de Low-Code Developer dankzij samenwerking SAP en Mendix

Hans de Visser | IT

Het ontwikkelen van apps was vroeger vooral weggelegd voor technische mensen met affiniteit voor IT die al op de middelbare school met PC’s in de weer waren. Dat verandert in hoog tempo. Nieuwe applicaties ontwikkelen vergt tegenwoordig vooral kennis van de business en, vooruit, een beetje affiniteit met IT. Hans de Visser, VP Product and Solution Marketing bij Mendix, legt uit hoe dat werkt.

Hoe behoud je het teamgevoel in een digitaliserende wereld?

Koen Gonnissen | Finance

Koen Gonnissen was jarenlang actief als coach van Belgische toptennissers zoals Kim Clijsters. Hij heeft zijn kennis uit de topsport succesvol vertaald naar het bedrijfsleven. En tot slot houdt hij zichzelf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het snijvlak van psychologie en organisatiekunde in samenwerking met onder meer de universiteit van INSEAD, Fontainebleau. Tijdens connect to innovate deelt Gonnissen op 3 oktober zijn visie op nieuw leiderschap in finance. 

De dooddoener disruptie

Menno Lanting | Sales & Marketing

Na afloop van een presentatie op een congres raakte ik in gesprek met een jonge ondernemer, de directeur van een middelgroot bouwbedrijf. Ik had het onder meer gehad over 3d-printing. Daar kwam hij op terug: ‘Menno, weet je: natuurlijk zijn we ons aan het verdiepen in de mogelijkheden van 3d-printen; ik ga regelmatig naar conferenties en beurzen om op de hoogte te blijven van wat er op dat vlak gebeurt en we hebben een aantal compacte 3d-printers gekocht om mee te experimenteren. Maar het maakt nog volstrekt geen deel uit van mijn business. Weet je waar ik nieuwe klanten mee binnenhaal? Met het zetten van een onverwachte extra stap.’

De lessen die FrieslandCampina leerde bij de optimalisatie van het magazijn

Tymon Kerste | supply chain

FrieslandCampina beschikt sinds kort over een geautomatiseerd warehouse. Dankzij de inzet van innovatieve systemen functioneert de supply chain van de zuivelproducent sneller en efficiënter dan ooit. Tymon Kerste, IT Project Manager bij FrieslandCampina, was nauw betrokken bij de transformatie. Uit ervaring weet hij hoeveel tijd en energie dat kost. Niet alleen om de juiste systemen te kiezen en te implementeren, maar ook om het volledige potentieel ervan te benutten. In dit blog deelt Tymon enkele tips en valkuilen.

Regeren is vooruitzien: ICT als nieuwe glazen bol?!

Yvonne Brocke | supply chain

Regeren is vooruitzien! Dat is een niet te betwisten uitspraak. Ook voor ondernemingen is het zo goed mogelijk kunnen inspelen op de toekomst van groot belang. Hoe beter de onderneming inzicht heeft in de toekomst, hoe beter het beleid rondom bijvoorbeeld product- en dienstontwikkeling en innovatie vorm kan worden gegeven. Binnen de logistiek bijvoorbeeld leidt een betere afstemming van productiecapaciteit op de toekomstige vraag tot lagere voorraden. Het loont dan ook om te investeren in de totstandkoming van adequate verkoopprognoses. En ICT speelt daar in toenemende mate een belangrijke rol in!

Postbezorgers declareren vliegensvlug bij PostNL

Patrick Klaver | Finance | Concur

Tijdens connect to innovate vertelt Ineke Bonder van PostNL hoe zij samen met haar projectteam het declaratieproces van het postbedrijf helemaal opnieuw inrichtte. Alle veertigduizend medewerkers declareren nu via de pc of de app, waarmee losse formulieren en bonnetjes voorgoed verleden tijd zijn. Omdat Concur host is van de sessie op 3 oktober sprak ik alvast met Ineke. In dit blog mag ik een tipje van de sluier oplichten. Pas op, spoiler alert!

De perfecte customer experience in B2B: 4 must do’s

Robert Marcussen

B2B klanten gaan steeds meer richting consumentengedrag. Producten worden meer en meer via een mobile device besteld. Een goede customer experience is daarbij van cruciaal belang. Dat lijkt heel eenvoudig te realiseren en een open deur in deze tijd: maar in de praktijk blijkt dat hier juist vaak misstappen worden begaan. In dit blog licht ik vier must do’s toe voor de perfecte customer experience in B2B. En als ik je hierna enthousiast hebt gemaakt, nodig ik je van harte uit om naar mijn talk te komen op connect to innovate, op 4 oktober. Daar zal ik je nog meer tipjes van de sluier weggeven…

Presentaties terugkijken

Heb je connect to innovate gemist of wil je een van de presentaties nog eens terugzien? Ga naar de overzichtspagina om alle beschikbare presentaties te bekijken.

Presentaties terugkijken