Wat organisaties verwachten van de nieuwe CFO (en hoe je daaraan kunt voldoen)

Michel Haesendonckx | Finance

De veranderende rol van de CFO is geen toekomstmuziek meer. Bijna dagelijks praat Michel Haesendonckx, Global Solution Owner Financial Planning & Analysis bij SAP, met CFO’s die zich middenin de transformatie bevinden. Maar bij gebrek aan een vastomlijnd draaiboek voor hun nieuwe functie stellen veel CFO’s zich de vraag; wat verwacht een organisatie eigenlijk van mij in de huidige digitale economie? In dit blog geeft Michel drie onderscheidende waarden van de nieuwe CFO.

Diamanten, koeien en containers in de block(supply)chain

Jilt Bakkes | supply chain

Technologie en de maakindustrie. Het zijn twee zaken die mij bovenmatig interesseren. Ik denk daarom graag na over nieuwe concepten die waarde toevoegen aan supply chains. Welke trends zullen het niveau van een hype nooit ontstijgen? En welke hebben het in zich om de sector ingrijpend te veranderen? Blockchain valt zeker in die laatste categorie. In dit blog geef ik drie concrete toepassingen van blockchain-technologie in de supply chain.

Shaping the game van het onderhandelen

Katia Tieleman | HR

Bij zakelijke onderhandelingen denken we vaak aan arbeidsvoorwaardengesprekken, het ‘closen’ van deals of grootscheepse bedrijfsovernames. Maar het is veel meer dan dat. “In dit dynamische tijdperk is onderhandelen hét instrument voor innovatie en waardecreatie”, aldus Katia Tieleman, professor Onderhandeling & Conflictbeheersing aan de Vlerick Business School. Nieuwsgierig? Komt dat even mooi uit. We vroegen haar een gastblog te schrijven.   

Spieken om te innoveren

Monic van Aarle | supply chain

De A is van artificial intelligence. De B van blockchain. De C van connected. En zo kan ik het hele alfabet vullen met buzzwords. Leuk tijdens feestjes of lange vakantie-autoritten, maar nuttig is het allerminst. Het gaat voor organisaties immers niet om woorden, maar om de daden. Hoe ga je aan de slag met innovaties die supply chain processen naar een hoger niveau tillen? Simpel. Door geoorloofd te 'spieken'. 

Performance reviews: twee keer per jaar of voortdurend?

Rutger Steyerberg

Het jaarlijkse of tweejaarlijkse functioneringsgesprek maakt bij steeds meer bedrijven plaats voor een vorm van continue feedback. Het is maar de vraag of dat zo verstandig is. Als Directeur Benelux van Top Employers Institute denk ik dat er iets verloren gaat als managers en teamleden niet meer met elkaar in gesprek gaan.

Customer centricity: vijf regels voor succes

Frank Wammes | Sales & Marketing

Wat kun en wil je als bedrijf bewerkstelligen om van je klanten echt happy klanten te maken? En hoe kan technologie daar - in alle fasen van de customer life cycle - aan bijdragen? Het antwoord op deze vragen? Customer centricity. Ofwel de klant centraal stellen in alles en daar vervolgens je technologie op aanpassen. Mijn inspiration talk op het connect to innovate event op 4 oktober is dan ook volledig gefocust op de vijf regels voor succes in customer centricity.

De focus van HR moet liggen op de employee experience

Sjoerd Groeneweg

Onder invloed van AI en machine learning is de rol van HR aan het verschuiven. Wat betekenen die ontwikkelingen voor de toekomst van dit vakgebied? En hoe bereid je je daarop voor? Tijdens de HR-track van connect to innovate op dinsdag 3 oktober, is Michael Custers van NGA Human Resources één van de sprekers. Ik sprak hem over trends en ontwikkelingen.

Influencer marketing: zelfs als je geen Harry Potter bent kun je deze ‘oldest trick in the book’ toepassen!

Emilie Tabor | Sales & Marketing

Influencer marketing is een hot topic in marketingland. De cijfers liegen er niet om: een influencer campagne levert voor elke euro aan betaalde advertenties, het verzesvoudigde aan earned media op¹. En 11x meer Return On Investment dan andere vormen van digitale media². Hoogste tijd dus om je focus te verleggen van traditionele marketing naar influencer marketing! 

HR-directeur van de toekomst: advocaat, business partner of dying breed?

Barbara Lammers | HR

Het zijn boeiende tijden voor HR. Want door innovaties als robotisering worden steeds meer functies overbodig. Maar wat heeft dat voor gevolgen voor de HR-organisatie zélf? Levert een lokale HR-directeur in de toekomst nog wel meerwaarde? Barbara Lammers - HR-directeur van SAP Nederland - durft het zich hardop af te vragen.

Laten we stoppen met HR Analytics

Sjoerd van den Heuvel | HR

Er zitten drie begrippen op een rij: HR Analytics, People Analytics en Workforce Analytics. Ze hebben precies dezelfde achternaam, maar een compleet ander DNA. Vaak halen mensen hen door elkaar. Dan roepen ze de één maar bedoelen ze de ander. Wat is nou écht het verschil? En welke van de drie is here to stay? Dr. Sjoerd van den Heuvel, People Analytics Researcher aan de HU University of Applied Sciences, deelt zijn visie.

Tickets

Het is al mogelijk om online te registreren voor deelname aan connect to innovate.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) ----------------------------------------------------------------------------------------------