Logo SAPLogo VNSG

Een herinneringsapp voor mensen met dementie

Ontdek hoe de ‘Dat ben ik app’ van Alzheimer Nederland herinneringen van dementerenden ophaalt en vastlegt.

Wereldwijd lijden 50 miljoen mensen aan een vorm van dementie en het aantal mensen dat zorgt voor een naaste met dementie is zeker drie keer zo groot. Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan de kwaliteit van leven van patiënten nu. Hierbij vervult de organisatie wereldwijd een voortrekkersrol, bijvoorbeeld met het platform Dementie.nl. Dit platform biedt op diverse manieren ondersteuning. Zo biedt de website actuele informatie over de ziekte, staan experts klaar om vragen te beantwoorden en kunnen lotgenoten met elkaar in contact komen.

Dementie.nl ontwikkelt ook losse applicaties die het leven van mensen met dementie en hun naasten vergemakkelijken. Zo wordt momenteel de ‘Dat ben ik app’ voor iOS en Android gerealiseerd, in samenwerking met Proxcellence en SAP. De app biedt een speelse en laagdrempelige manier om herinneringen vast te leggen en op te halen door middel van foto’s, tekst, video en audio.

‘Dat ben ik app’ is zo ontworpen dat deze verhalen oproept in plaats van vragen en zorgt op zo voor houvast bij de persoon met dementie. Het maakt gesprekken voeren makkelijker en geeft familie, vrienden en verzorgenden de mogelijkheid de betreffende persoon beter te leren kennen. Alzheimer Nederland heeft veel persoonlijk contact met de doelgroep en kan zo de app optimaal afstemmen op de ervaringen en wensen van onze achterban.

Sprekers

Taal van de sessie

Nederlands

 

Dinsdag 2 oktober
Tijd: 14.30 – 15.10
Zaal: 9